Vaak krijg ik de vraag wat de houdbaarheid van kimchi is. In dit blog geef ik je wat meer info. Kimchi zijn simpel gezegd gepekelde groente, zie het als de Koreaanse variant van zuurkool. Het is net zoals zuurkool gefermenteerd. Bij dit proces zorgen o.a. bacteriën en gisten voor een verandering -omzetten- van stoffen. Hierdoor …

Continue Reading

Inmiddels is de keuken weer back on track and so am I! Ondertussen deel ik weer een hoe-eet-je-kimchi tip. Deze is voor de vleeseters onder ons. Ook al ben ik afgelopen jaar véél minder vlees gaan eten, een goede biefstuk blijf ik oprecht lekker vinden. Je kent die dagen vast wel, bij mij vooral zondagen, …

Continue Reading

Inmiddels denk ik dat alle gerechten voor een smile op mijn face zorgen… Maar kijk deze dan, gekookte 도보 (tofu) met homemade kimchi. Een lente-uitje voor de garnering en sesamzaadjes. De bereiding van dit bijgerecht is heel makkelijk. Ik koop mijn tofu altijd bij de toko, voor de kenners: je weet wel, die ene op …

Continue Reading

Hoi, Kyki Vermaire (Song Kyung Ran) c’est moi! Welkom in mijn wereld van happiness en eten. Nou klinkt het misschien een beetje zweverig alsof ik een ultieme staat van geluk verkoop, maar dat valt allemaal best mee hoor. Het is eigenlijk heel simpel, ik word blij van eten en wil dat graag delen met mensen …

Continue Reading

Een van de gerechten waar kimchi goed bij past is ramyeon, oftewel noodles. Daar kun je me midden in de nacht voor wakker maken, eigenlijk op elk moment van de dag. Tijdens onze vakanties naar Korea at ik dit altijd als ontbijt, het liefst in dat ene tentje in Food Street – Insadong, Seoul. Al …

Continue Reading

Al jaren riep ik dat er in Breda geen Koreaans restaurant zit. Er zijn verschillende keukens te vinden, Thais, Chinees, Japans, maar geen fancy Koreaanse take-away tent. Dus… dan ga je daar iets aan doen, toch? Het idee zat al snel in mijn hoofd, maar meestal moet dat bij mij -net zoals alle ideeën- een …

Continue Reading