Inmiddels is de keuken weer back on track and so am I! Ondertussen deel ik weer een hoe-eet-je-kimchi tip. Deze is voor de vleeseters onder ons. Ook al ben ik afgelopen jaar véél minder vlees gaan eten, een goede biefstuk blijf ik oprecht lekker vinden.

Je kent die dagen vast wel, bij mij vooral zondagen, een beetje borrelen in de achtertuin, vuurtje erbij… En dan herinner je je dat je nog gemarineerde biefstuk in de koelkast hebt staan en daar een hele maaltijd mee in gedachten had. Althans, met gestoomde groenten, bruine rijst enzo… Inmiddels ben ik erachter gekomen dat ik na het nuttigen van een alcoholische drank niet veel pit heb om te koken. Ik neig dan liever naar fast food, want dat is namelijk lekker makkelijk en hoef je niets voor te doen. Dat ik daarna de gehele avond last van mijn buik heb, dat neem ik dan maar voor lief. Maar goed, zo’n dag dus.

Kimchi met frietjes en gebakken biefstuk

De biefstuk heeft een nacht in een marinade gestaan van sojasaus, knoflook, geroosterde sesamzaadjes, gochugaru (Korean red pepper flakes) 1/4 cup appelmoes en 1/4 cup water. De appelmoes schijnt er voor te zorgen dat het vlees mals blijft. Ondertussen haalde manlief friet, liefst bak je die natuurlijk zelf, maar het was zo’n dag weet je nog? Dan haal je dus gewoon friet met de smoes ‘support your locals’. Afin, de biefstuk bak je naar eigen wens, die van mij is altijd medium. Ik ben nog niet echt een ster in het mooi opmaken van borden, maar doe een bepaalde hoeveelheid friet op je bord en leg daar de gebakken biefstuk bovenop. Top dat af met een flinke lepel kimchi en voilà! Voor de lekkerbekken onder ons, kaas erover heen en even in de oven zodat deze smelt. De Koreaanse variant van kapsalon, ik zou zeggen probeer, experimenteer en geniet! 잘먹겠습니다

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *