Inmiddels denk ik dat alle gerechten voor een smile op mijn face zorgen… Maar kijk deze dan, gekookte 도보 (tofu) met homemade kimchi. Een lente-uitje voor de garnering en sesamzaadjes.

De bereiding van dit bijgerecht is heel makkelijk. Ik koop mijn tofu altijd bij de toko, voor de kenners: je weet wel, die ene op het Brabantplein. De ‘grote’ toko is ook fijn, vlak bij het centraal station 🙂 Voor het gemak kook ik het gehele blok in een pan met water een een theelepel zout. Hoe lang? Ik gok een minuut of vijf tot tien. Wanneer die tijd is verstreken haal de tofu uit het water -mét tang- en laat het even uitlekken op een stuk keukenpapier. Wanneer het redelijk is afgekoeld snij je hier plakken van. De dikte is naar eigen keuze. Ik hou zelf meestal een tot twee centimeter aan. Leg de tofu trapsgewijs, afgewisseld met kimchi, op een mooi bord. Sprenkel daar frisse bosui over en een klein handje sesamzaad, ziet er toch super leuk uit én is ook nog eens lekker. Ook voor als je vega(n) eet. Hou dan wel rekening met vega kimchi. En weet je, die heb ik ook in de webshop. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *