Een van de gerechten waar kimchi goed bij past is ramyeon, oftewel noodles. Daar kun je me midden in de nacht voor wakker maken, eigenlijk op elk moment van de dag. Tijdens onze vakanties naar Korea at ik dit altijd als ontbijt, het liefst in dat ene tentje in Food Street – Insadong, Seoul. Al vroeg komen er klanten, studenten, zakenmensen en iedereen die het kleine restaurant kan vinden, om te ontbijten/lunchten/eten. Binnen komen, plaatsnemen en je bestelling roepen. Zo makkelijk kan het dus én je krijgt ook nog eens snel je eten. In diezelfde snelheid eet je ook, want de volgende klanten staan alweer te wachten.

Thuis eet ik ramyeon graag met wat extra paksoi en courgette. De kimchi roer ik koud door de ramyeon heen, het enige wat deze foto nog mist is een gepocheerd ei on top, dan is het helemaal af.

Ik geloof dat ramyeon eten met iemand in Korea ook een andere betekenis <3 heeft 🙂 Ben je benieuwd welke, dan raad ik je aan om de Koreaanse series op Netflix eens te bekijken. En dan met name de romantische K-drama’s zoals Romance is a Bonus Book, Record of Youth, Love Alarm en Something in the Rain. Enjoy!

PS: Iets minder smakelijk misschien, maar het gerucht gaat dat dit jaar Hellbound (zes afleveringen) op Netflix komt. Wellicht ken je deze al van WEBTOON. Dus mocht je wél van ramyeon en horror houden, maar niet van zoete romances, check dan Hellbound (van dezelfde director als Train to Busan), want die ga je gegarandeerd heel vet vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *