Al jaren riep ik dat er in Breda geen Koreaans restaurant zit. Er zijn verschillende keukens te vinden, Thais, Chinees, Japans, maar geen fancy Koreaanse take-away tent. Dus… dan ga je daar iets aan doen, toch? Het idee zat al snel in mijn hoofd, maar meestal moet dat bij mij -net zoals alle ideeën- een beetje groeien. Zoiets als een ei leggen om er dan lekker op te kruipen: het warm te houden en te verzorgen. In het verleden heb ik samen met mijn gezin eens op een festival gestaan. Hartstikke leuk idee natuurlijk, maar dat was tevens een wijze les: verdiep je in je doelgroep. Aan wie ga je Koreaans eten verkopen en hebben zij daar überhaupt zin in? Ik kan je een epistel besparen, conclusie: thuis heb ik drie dagen lang gimbap (Koreaanse sushi) mogen eten. Geen succes dus.

Ik ben ervan overtuigd dat wanneer je iets start je een misser mag en misschien wel moet maken. Zo kom je achter dingen, leer je en kun je jezelf -en je product- ontwikkelen. Nu heb ik misschien niet zozeer mijn product ontwikkelt, wel mijn aanpak. Ik sprak in het verleden met iemand die inmiddels een goedlopend restaurant in Breda heeft. Die vertelde me dat ik beter wat kleiner kon beginnen, misschien zelfs alleen in de buurt waar ik woon. Dat vond ik maar stom. Ik wilde namelijk het liefst zo’n kraampje op straat net zoals in Busan, of direct bij Samsung binnenkomen, dat kon wel toch? Super realistisch namelijk, Koreaans eten en dan Samsung… Dream on, Kyki…

Dus jaren later sta ik dan in mijn keuken te stoeien met Chinese kolen, bergen knoflook en hak ik er op los om kimchi te maken en te bezorgen bij de mensen thuis. Per post, per fiets of te voet. Of er nog meer gerechten komen, vast wel. Maar eerst wat kleiner beginnen en kijken hoe dit gaat. Dan kan ik daarna bijsturen en uitbreiden naar streetfood. Als grapje zeg ik altijd dat ik het keukenraam bij ons open zet, dan kun je vanaf de straatkant je eten bestellen en meenemen. Zo heb ik toch nog mijn eigen versie van dat straatkraampje wat ik zo graag wilde… <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *