Hoi,
Kyki Vermaire (Song Kyung Ran) c’est moi! Welkom in mijn wereld van happiness en eten. Nou klinkt het misschien een beetje zweverig alsof ik een ultieme staat van geluk verkoop, maar dat valt allemaal best mee hoor. Het is eigenlijk heel simpel, ik word blij van eten en wil dat graag delen met mensen om mij heen. Dat deed ik al een tijdje door thuis -heel- veel Koreaans te koken, voor vrienden en voor mijn gezin.

Het leukste vind ik dan altijd om de gezichten van Peer en Saar te zien als ze genieten, dan weet ik dat het gelukt is. Dat ene nieuwe recept, of dat ene gerecht nog steeds lekker smaakt. En dat alles onder het genot van een goed glas bier of wijn en fijne muziek. Niet alleen K-pop hoor, maar laten we zeggen van alles wat, behalve Nederlandstalige feestmuziek, sorry Peer… 🙂

Voor ik met Happy Kimchi begon werkte ik in de culturele sector voor diverse (beeldende) kunstinstellingen in Breda. Ik leerde er veel, vooral om te kijken naar kunst, het beter te begrijpen en dat wanneer dat begrijpen toch wat lastiger werd het ook gewoon oké was. Nieuwe contacten gelegd en begon ik zelf werk van kunstenaars te kopen. Zo werd mijn home-office langzaamaan een ruimte waarin ik het werk van o.a. Dina Dressen, Yoel Pytowski en Joran van Soest hing. Totaal verschillende werken, waarschijnlijk nooit in een expositie samen te zien, maar wel in mijn huis.

Het was super tof om aan projecten te werken en deze te zien groeien.
Zo werkte ik samen aan een compositie/kunstroute voor en door de wijk Liniekwartier in Breda. Was ik voor de tweede keer in mijn leven te horen op de radio en proefde ik van evenementen waarin er met lokale politieke partijen gedebatteerd werd.

Insert Genious Exhibition Title Here – foto door Debbie Schoone

Maar ik denk dat ik het aller-allertofste vond om aan de expositie Insert Genious Exhibition Title Here* te werken. Een overzichtsexpo met kunstenaars die allemaal een residency bij Witte Rook hadden. Samen met Lise Sore zorgden we voor een strakke expo, tof om heel het proces van cureren en verdere uitvoering mee te mogen maken. Na ruim vier jaar wilde ik mijn happiness verspreiden, maar dan weer op een andere manier. Ik zou mijzelf niet zijn als ik weer verandering zocht. En zoals ik al eerder schreef, de wens om iets met eten te doen werd vervuld met Happy Kimchi.

foto gemaakt door Melissa Scharroo, Capribee Family

Een tijdje geleden mocht ik samen met Melissa van Capribee een fotoshoot doen ergens op een magisch plekje in het bos. Ze wilde graag in een Halloweenachtige sfeer foto’s maken. Dat is gelukt! Maar wat daarnaast ook zo tof was, tussen die freaky en spooky plaatjes zat ook één foto die perfect bij Happy Kimchi past. Saar zei direct dat het leek alsof ik aan het eten was en genoot van wat ik at. Dus voilà, dit gezicht staat dus aan jouw voordeur als je besteld. Happy faces everywhere, let’s go!

2 Thoughts on Who’s Happy Kimchi

  1. Wat een leuke blog Kyki! Super inspirerend. En die foto? Die is bijna net zo mooi als jij!

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *